De functie van kastelen tegenwoordig

Kastelen zijn grote en statige gebouwen. Vaak is het niet alleen een gebouw. De meeste kastelen hebben grote stukken grond om het gebouw liggen, welke goed onderhouden is. Vaak is er zelfs een bepaalde structuur in de tuinen aangebracht, waardoor het uitstekend geschikt is voor feesten. Kastelen zoals d’Ursele in Hingene, waar regelmatig grote feesten gehouden worden, maar ook tentoonstellingen. De meeste kastelen zijn dan ook volledig af te huren voor bruiloften of andere feesten. Met de grote tuinen kun je ervoor kiezen om buiten het feest te houden, of juist binnen. De prijzen lopen zeer uiteen, maar over het algemeen is het zo: Hoe meer je betaalt, hoe meer je zal krijgen.

Een kasteel huren voor een feest

De meeste kastelen zijn tegenwoordig te huren voor feesten en partijen. Dat is niet alleen het geval in België, ook in Nederland zijn kastelen en landgoederen te huur voor mensen die een feest willen geven met een hoger niveau. Hierbij zijn uiteraard een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het handig om te kijken naar het aantal zalen dat beschikbaar is. Wanneer je een feest wilt geven met verschillende activiteiten, is het handig wanneer er al opgebouwd kan worden terwijl alle gasten nog bezig zijn met de huidige activiteit. Ook is het verstandig om te kijken of er een tuin is. De meeste landgoederen en kastelen hebben grote stukken grond tot de beschikking, maar dat betekent uiteraard niet dat dit het geval is bij alle gebouwen die te huur zijn.

Een stukje waar je extra aandacht aan moet besteden, is de catering. Veel kastelen en landgoederen hebben een eigen catering. De cateraar heeft altijd een bepaald aanbod. Wanneer je het hier niet mee eens bent, of je wilt zelf een cateraar inschakelen, dan moet deze mogelijkheid er wel zijn. Dit wordt niet in alle pakketten aangeboden, dus het is verstandig om hier een scherp oog op te houden. Het eten en drinken is namelijk ongeveer de helft van de ervaring, dus het is goed om hier wat extra op te letten.

Een laatste punt dat zeker genoemd moet worden omdat dit te vaak vergeten wordt, is dat het goed is om te kijken naar de bereikbaarheid en het aantal parkeerplaatsen. In de tijd dat de kastelen gebouwd werden, hoefde hier geen rekening mee gehouden te worden. Wanneer je echter 100 gasten verwacht, dan mag je er op rekenen dat er al gauw veertig auto’s geparkeerd moeten worden, waarbij de mogelijkheid moet bestaan dat iemand het feest voortijdig kan verlaten. Kijk hier dus goed naar!

Is dit een aanrader?

Het huren van een kasteel of een landgoed om een feest te geven, is al snel een goed idee. De locatie zorgt ervoor dat de meeste mensen al snel onder de indruk zullen zijn. Wanneer je de eerste van je vrienden bent die dit organiseert, dan weet je zeker dat er nog jaren gesproken zal worden over het feest!

castle_8