• Uithuizen-Menkemaborg-004 feature Aanbevelingen uit het Jaar van de Historische Buitenplaats

  Lees meer

 • balk TORREN_070816_2_100 Alle Complex Historische Buitenplaatsen op kaart

  Naar overzicht

 • balk TORREN_071005_1_009 Buitenplaatsen en landgoederen in de Canon van Nederlandse geschiedenis

  Lees verder

 • oostkapelle Uw buitenplaats en activiteiten ook vermelden

  Lees verder …

 • balk TORREN_070829_2_071 Ruim 600 buitenplaatsen in Nederland

  Lees verder

Wandelen langs buitenplaatsen

Jagtlust te 's Graveland

Het lenteweer nodigt uit voor mooie wandelingen. En waar kan je mooier wandelen dan op en langs buitenplaatsen? Een greep uit het aanbod, kris-kras door Nederland: Wat dacht u van een boswandeling langs maar liefst acht buitenplaatsen in ‘s Graveland. Omdat deze buitenplaatsen direct naast elkaar liggen en alle eigendom zijn van Natuurmonumenten, is een lange tocht van wel 17 km mogelijk (inkorten kan). Op 14 en 15  juli kunt u overigens ook binnen kijken bij de buitenplaatsen. Of wandelt u liever in de buurt van de duinen? Er is een wandeling uitgestippeld langs nog bestaande en verdwenen buitenplaatsen in Noordwijk en Noordwijkerhout. Te vinden op www.mondainnoordwijk.nl. Ook in de Kennemerduinen wandelt u langs de buitenplaatsen van Leyduin of de Hartekamp, langs een vinkenbaan, een cascade en meer elementen die herinneren aan het rijke verleden (www.landschapnoordholland.nl). De bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug leent zich ook goed voor de mooiste wandelingen langs buitenplaatsen. Maar liefst 14 routes zijn er uitgezet rond Zeist en Austerlitz, die onder meer langs diverse buitenplaatsen voeren. (www.recreatiemiddennederland.nl). Ook in Salland is het prachtig wandelen. Er is een route van 6 km. uitgestippeld door de parken van De Colckhof en den Alerdink. Rond Oostvoorne is een route uitgezet, het 18 km lange Landgoederenpad, langs de buitens van de Rotterdamse havenbaronnen. In het hoge noorden voert een wandeling u langs het adellijk verleden met bijpassende buitens van Beetsterzwaag (www.beetsterzwaagnatuurlijk.nl)

Dit is slechts een greep uit het aanbod van de vele wandelingen die in het hele land zijn uitgestippeld om de bezoeker zoveel mogelijk te laten genieten van de huizen en omringende parken van de vele buitenplaatsen die ons land nog rijk is. Veel wandelplezier!

Deel online:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Anti-spam quiz: