• Uithuizen-Menkemaborg-004 feature Aanbevelingen uit het Jaar van de Historische Buitenplaats

  Lees meer

 • balk TORREN_070816_2_100 Alle Complex Historische Buitenplaatsen op kaart

  Naar overzicht

 • balk TORREN_071005_1_009 Buitenplaatsen en landgoederen in de Canon van Nederlandse geschiedenis

  Lees verder

 • oostkapelle Uw buitenplaats en activiteiten ook vermelden

  Lees verder …

 • balk TORREN_070829_2_071 Ruim 600 buitenplaatsen in Nederland

  Lees verder

Stimuleringsprijs tuinhistorisch onderzoek

In het jubileumjaar van Tuinhistorisch Genootschap Cascade zal voor het eerst de Cascade Stimuleringsprijs voor tuinhistorische onderzoekers worden uitgereikt. De link met de historische buitenplaats is evident: de basis voor de juiste waardering en een verantwoord beheer van historische buitenplaatsen wordt voor zover het de groene component betreft gevormd door tuinhistorisch onderzoek.

De erfgoedwereld toont een toenemende belangstelling voor deze discipline en een groeiend aantal jonge professionals houdt zich ermee bezig, maar de bekendheid ervan is nog niet erg groot te noemen. De Cascade Stimuleringsprijs is een van de instrumenten om daar iets aan te veranderen. Deze is bedoeld voor scripties, proefschriften en andere projecten op wetenschappelijk of hbo-niveau van aankomende tuinhistorisch onderzoekers.
Het zou mooi zijn als het Jaar van de Historische Buitenplaats hier een ondersteunende rol in zou kunnen spelen. Meer informatie over de prijs is te vinden in deze PDF en op de website www.cascade1987.nl

Deel online:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Anti-spam quiz: